Sprekers

Met trots presenteren we onze vier sprekers van het online Astrologia Omnis congres 2022:

Hans Planje: De 8 fasen in een planetaire cyclus.

Lynn Bell: The Nodes in Taurus Scorpio: Holding On, Letting Go

Adrie van der Ven: Astrologie en herstel bij chronische ziekten.

Karen Hamaker-Zondag: Inzoomen op komende jaren: cycli en ingressen.

 

Hans Planje: De 8 fasen in een planetaire cyclus

Bij de duiding van de persoonlijke planeten hebben we geleerd te kijken naar de teken- en huispositie en aspecten. Eventueel betrekken we nog huisheren en of de planeet retrograde loopt. Maar we kunnen een veel genuanceerder beeld krijgen van de werking van een planeet als we zijn fase in de planetaire cyclus in onze duiding meenemen.

Voor een uitgebreide beschrijving zie deze PDF: Hans Planje – De 8 fasen in een planetaire cyclus

Over de spreker:
Hans Planje is astroloog, opsteller en coach. In zijn 40-jarige praktijk heeft hij zich vooral toegelegd op de ervaringsgerichte kant van de astrologie. De laatste jaren werkt hij veel met planeet- en horoscoopopstellingen, zowel met leken als met professionals. “Ik vind astrologie een prachtig instrument als gids door het leven. Mijn passie is om astrologie zo concreet, levendig, ervaarbaar en praktisch bruikbaar als mogelijk te maken.”

Websites:
www.hansplanje.nl 
www.creatief.management

Lynn Bell: The Nodes in Taurus Scorpio: Holding On, Letting Go

The Nodes of the Moon move backwards against the zodiac. As they do a collective processional is engaged, which reflects the sign axis they are moving through. The Mean node entered Taurus December 23rd 2021, and will stay there for about 18 months. With the south Node in Scorpio we are asked to release a great deal, while holding onto those things that are the most solid, the most sustaining in our personal lives. We will explore this process and how it interacts with other planets in the year ahead.

Over de spreker:
Lynn Bell is a Paris-based astrologer whose work spans multiple cultures as a speaker, teacher, author and consultant in astrology. Initially self-taught, she quickly built a private practice with an international clientele. After many years of teaching and lecturing throughout France, she was invited to join the Centre for Psychological Astrology in London in 1995.

Website: www.lynnbellastrology.com

Adrie van der Ven: Astrologie en chronische ziekten

Het raakt meestal diep als iemand M.S. of C.A. krijgt toch is dat niet altijd zomaar ‘’psychosomatisch”. Het ligt blijkbaar wel in iemands levensweg besloten.
De horoscoop, inclusief de progressie toont een weg die tot herstel kan leiden.  Immer zijn meerdere disciplines nodig voor herstel.

Over de spreker:
Adrie van der Ven is astroloog, aura reader en natuurgenezer van beroep en docent natuurgeneeskunde bij de Silverlinde.
Hij geeft workshops en lezingen over deze onderwerpen. Zijn praktijk is in Amsterdam west. Zijn laatste boek is ‘’van Akasha tot Zout’’, een natuurgeneeskundig schrijven.

Website: https://www.adrievanderven.nl

Karen Hamaker-Zondag: De geschiedenis herhaalt zich, maar ingressen maken het verschil – een blik op de komende jaren.

In de verschillende Astrologische Jaarboeken Symbolon is Karen diep op actuele ontwikkelingen en achtergronden ingegaan. We leven in een bijzondere tijd, weerspiegeld door astrologische cycli die verrassend sterk lijken op die van zo’n 500 jaar geleden. Wat kunnen we leren van die tijd en wat zeggen ingressen voor verschillende delen van de wereld voor de komende jaren?

Over de spreker
Karen Hamaker-Zondag zit al meer dan 45 jaar in het vak, en geeft vanuit Asfaloth BV astrologieles aan de  Academie voor Toegepaste Astrologie, en Jungiaanse psychologie aan Stichting Odrerir. Ze schreef 36 boeken, publiceert artikelen, en is een geliefd spreekster in binnen- en buitenland. Karen doet ook op basis van astrologie, psychologie en maatschappij onderzoek voor het bedrijfsleven.

Websites:
https://www.asfaloth.nl/site/
https://www.karenhamakerzondag.com