Sprekers 2020

U zult op ons congres allerlei invalshoeken tegenkomen, gepresenteerd door zowel bekende astrologen als aankomend nieuw talent dat de moeite waard is om te beluisteren.

 

Karen Hamaker-Zondag

Karen Hamaker-Zondag is een internationaal bekend astrologe en leidt de Academie voor Toegepaste Astrologie. Ze schreef meer dan 35 boeken, publiceert o.a. in Mantra, Paravisie en Jaarboek Symbolon. Ze is verbonden aan buitenlandse scholen, o.a. in Duitsland, Zwitserland en de Verenigde Staten. Naast de astrologie-opleiding verzorgt ze ook een opleiding Symbolische psychologie op basis van C.G. Jung, en is ze parttime verbonden als researcher en adviseur van Dasym Investment Strategies.

Websites: www.asfaloth.nl en www.karenhamakerzondag.com

Horoscopen, astrologische cycli, en stormachtige tijden

Astrologie is een fantastisch middel om een dieper inzicht te krijgen in achterliggende tendensen en dynamieken in de wereld van politiek, macht en geld. Wanneer je astrologie combineert met zowel historische kennis als kennis van financiële instrumenten als geldverruiming (quantitative easing), ga je zien in wat voor storm we beland zijn. Politiek en centrale banken halen alles uit de kast om een welhaast onontkoombare nieuwe crisis te voorkomen, van negatieve rente tot en met de strijd tegen contant geld, allemaal maatregelen met veel grotere consequenties dan we denken. In deze dubbele lezing gaan we de nieuwste ontwikkelingen bekijken vanuit politiek, financieel, economische en vooral natuurlijk astrologisch perspectief. Wat is er wérkelijk aan de hand, en waar staan we nu? Een lezing vol eye-openers!

In deze dubbele lezing gaan we met die kennis kijken we naar een aantal horoscopen die belangrijk zijn voor de ontwikkelingen in de wereld. Van de oerhoroscoop van het beurswezen en het presidentschap van de ECB tot aan de ontwikkelingen rond Amerika en China. Wat is er wérkelijk aan de hand en waar staan we nu? Een lezing vol eye-openers!

Joyce Hoen

Joyce Hoen (1953) is fulltime astroloog, alhoewel ze pogingen doet dit part-time te maken om veel meer tijd vrij te maken voor wandelingen en vakantie’s.  Je kunt het pensioen of pre-pensioen noemen maar een astroloog zal tot zijn of haar dood doorgaan met astrologie, het leukste beroep dat er is, nietwaar?

Website: www.astrologie.ws

Uranus in Stier: behoudend of juist niet?

Saturnus loopt actueel in Waterman, waar Uranus over heerst. We gaan het niet alleen hebben over hoe behoudend Uranus in Stier is (of juist niet) maar vooral over je persoonlijke actualiteit.  En dit specifiek met betrekking tot de 7-jarige transit van Uranus in Stier door je eigen horoscoop, neem die dus mee!

Joke IJlst

Joke IJlst is astroloog, docent en online marketeer. Ze geeft astrologie cursussen, workshops en online modules die je op je eigen moment zelfstandig kan doorlopen. Daarnaast coacht ze astrologen met het opzetten van hun praktijk en is bestuurslid van de AVN.

Website: http://www.astrowise.nl

Firdaria: ontdek jouw negen levenshoofdstukken

Wat zijn de Firdaria? Hoe werkt het? In deze lezing leer je uit welke negen hoofdstukken (planeetperiodes) je leven is opgebouwd en hoe lang iedere periode duurt. Ontdek welke planeet in jouw horoscoop op dit moment “aan” is gezet door de Firdaria en wat dat voor jou persoonlijk betekent. Verder bekijken we aan de hand van voorbeelden hoe je de Firdaria combineert met de geboortehoroscoop en transits.

René Jelsma

René Jelsma viert dit jaar zijn 40 jarig jubileum als astroloog. Hij wordt regelmatig geraadpleegd door particulieren, bedrijven en instellingen. Tevens spreekt hij graag (Boogschutter, hè) op congressen en voor astrologische verenigingen. Hij weet niet ‘hoe’ astrologie werkt, maar wel dát het werkt. Door een astrologisch consult kan iemand (of een organisatie) meer en beter op het eigen spoor komen. Uurhoeken en vraaghoroscopen ziet hij als uitdagend en aangenaam puzzelwerk.

De lentepunt horoscoop voor Nederland 2020 in breed perspectief.

Als de Zon op 0 graden Ram staat, begint het nieuwe zodiakale jaar. De horoscoop voor dat moment en de coördinaten van onze hoofdstad (Amsterdam) wordt gebruikt voor een prognose van dat nieuwe jaar voor Nederland. Daarbij maakt René gebruik van ‘Spiegelpunten’ (zoals beschreven in het boekje met dezelfde titel, auteurs René Jelsma en Silvie Rohde). Nu staat Nederland steeds minder op zichzelf en is onderhevig aan internationale trends. Deze trends zullen in deze lezing ook aan bod komen.

Irma Schogt

Irma Schogt is financieel astrologe, vermogensbeheerder en marktanalist. Ze is AVN-erkend astrologe en afgestudeerd aan “Merriman Market Timing Academy” in Michigan, VS.  www.markettiming.nl

2020, keerpunt in de cyclische tijd.

De uit onderzoeken naar voren komende planetenaspecten die vaak  samenvallen met pieken en dalen in de economie en financiële markten, blijken terug te voeren zijn naar ons land, Amsterdam, 1602*. En in 2020 keren uiterst belangrijke synodische planetencycli met een grote samenhang met gebeurtenissen in de werelds politiek, geld en economie. Wat zegt de historie van voor de economie van belang zijnde planetenaspecten ons over de jaren 2020 als we de oer-horoscoop van het beurswezen erbij betrekken? Wat betekent e.e.a. voor de waarde van ‘ons’ geld, aandelenmarkten, valuta’s, goud en zilver? Irma Schogt belicht de actuele situatie van voorjaar 2020 en geeft enige vooruitzichten vanuit financieel-astrologisch perspectief.
*Aionion Symbolon, Jaarboek 2019, ISSN 0925 – 2878.

Huguette Vandersteen

Huguette Vandersteen kocht meer dan een halve eeuw geleden haar eerste boek over Astrologie. En dat was het begin van “a never ending story”. Na licentiaatsstudies aan de K.U.-Leuven kwam zij, als reporter voor kranten en tijdschriften, overvloedig in contact met de aardse realiteit. Als lector journalistiek in een Gentse Hogeschool deelde zij ook 22 jaar lang intellectuele en filosofische inzichten met een 5000-tal studenten. Bezield door een Geestelijke benadering van de Astrologie specialiseerde Huguette zich de laatste jaren o.a. in de Circulaire benadering van de Astrologie en in de werking van Cheiron.

Circulaire Astrologie met Cheiron als Gids.

Een horoscoop is niet een plat vlak, maar een spiraal vol wervelende polariteiten en kwaliteiten. Die spiraal ontstaat door een levenslange wisselwerking tussen Cheiron, de planetaire krachten en het Ego, de Ziel en de Geest van de betrokkene. Het is Cheiron die ons dooreen alchemistisch proces loodst om van lijden tot leiderschap te komen. Dat Grote Werk van Cheiron verloopt in drie fasen en hangt ook samen met de vijf elementen. Huguette heeft middels een innerlijke communicatie met Cheiron en door toepassing van haar inzichten in de praktijk een dimensie toegevoegd aan Cheiron. Haar toelichting op Cheiron zal ze ook praktisch illustreren aan de hand van een voorbeeld.

Rijna van der Velden

Rijna van der Velden is psychologisch zowel als middeleeuws astroloog en behaalde haar master ‘Cultural Astronomy and Astrology’ aan de universiteit van Wales Trinity Saint David. Rijna geeft les in de Evolutionaire Astrologie. Deze vorm van astrologie werd ontwikkeld door Jeffrey Wolf Green en Steven Forrest en is voortgezet door Mark Jones in Engeland.

Website: http://astro-knowledge.com/site/

De dans van Pluto in Steenbok en de aspecten van Saturnus.

Pluto staat al vanaf november 2008 in het teken Steenbok. Het archetype Steenbok, Saturnus en het 10de huis hebben te maken met wereldorde en machtsstructuren. Steenbok omvat tijd en ruimte, oorzaak en gevolg en daarmee de eindigheid van het leven; het natuurlijke rijpingsproces. Maar ook met alles wat te maken heeft met wetten, conditionering en onderdrukking. Pluto in dit teken wil de structuren van Steenbok doorbreken en transformeren. Pluto staat nu in de laatste 10 graden van Steenbok en de sterke Saturnus staat conjunct Pluto; Wat heeft dit te betekenen voor onze wereldorde en machtsstructuren? Wat betekend dit voor de kinderen die met deze stand geboren worden?